Nyhetsbrev 03 2011

Det våras för fettet

Nu när flera forskare och läkare ifrågasätter ”fettskräcken” och menar att de nuvarande kostråden är helt fel och behöver
korrigeras. Det andas vändning och nya friska tag. Många menar att ett paradigm skifte är nära!   Så  detta brev kommer att handla till stor del om matfetter.

Andreas Eenfeldt

Vi börjar med Läkaren ANDREAS EENFELDT som nyligen kom med sin bok Matrevolutionen  (du kan läsa första kapitlet genom att klicka på länken överst på denna sida ) och driver Sveriges största hälsoblogg  Kostdoktorn.se. Här är kunskapen som du behöver för att starta din egen matrevolution.

Kostdoktorn handlar LCHF-mat TV-reportage där Andreas Eenfeldt
diskuterar fördelarna med LCHF och visar hur man kan tänka när man handlar mat i affären. Inslaget innehåller bra tips för den som vill äta sig friskare och smalare med riktig mat, utan hunger.  http://www.youtube.com/user/eenfeldt

 

Sanna Ehdin skriver:

Vi lever i en spännande tid nu när människors medvetandenivå höjs snabbt. Vi behöver äta en artegen föda, dvs. den naturliga mat som våra gener är gjorda för. En viktig del av det är uppgradering av fettet. http://bertilberg.wordpress.com/in-i-den-ny-tiden%e2%80%a6/?preview=true&preview_id=116&preview_nonce=532c53e383

Sanna Skriver om Lätta.

Margarinet Lätta är det som oftast är det som erbjuds våra barn i förskola och skola. Trots att det inte finns en enda vetenskaplig studie som visar på positiva hälsoeffekter av Margarin, tvärtom en rad negativa effekter med ökad risk för allergier, astma etc. Det består av 45 procent vatten och 39 procent fett. LÄTTA är cirka 40 procent dyrare än naturligt Bregott (smör och rapsolja), om tillsatt vatten räknas bort. Läs hela på länken nedan  http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/den_lätta_bluffen

Sten Sture Skaldeman:

Av en ren slump hittade jag lösningen. Jag upptäckte att vi har en naturlig viktreglering, precis som alla andra djur. Jag upptäckte att vikten är hormonellt reglerad och att jag var fullt normal. Felet som jag gjort var att följa onormala kostråd!

Naturlig viktreglering ser inte alls ut som läkare och dietister tror. Den har ingenting med kalorier eller motion att göra. Det handlar om att äta som vi är avsedda att äta. Därför heter min första viktminskningsbok: ”Ät dig ner i vikt”. Sedan dess har jag skrivit flera böcker. Den senaste heter “GI-Noll – Hälsokosten som retar alla läkare!”     http://www.youtube.com/watch?v=WfQQu47xP8U

Lars-Erik Litsfeldt

Idag utmanar vi våra kroppar. Vi testar dem för att se hur mycket de klarar innan de slutar fungera som de ska. Det här gör vi inte med avsikt utan med de bästa intentioner därför att vi blivit lärda att vi mår bra av att agera som vi gör. Utmaningen går till så att vi stoppar i våra kroppar sådant som de inte är skapta för att klara av i någon större mängd. Artikel av Lars-Erik Litsfeldt, författare till ”Ät fet mat – bri frisk och smal”    http://www.ehdin.com/?id=812

Ni har väl inte ”missat”att vi nu finns vi på  FACEBOOK

Läs vad Zarah Öberg skriver om kokosfett på sin blogg    http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2581

I Vår butik

Holostic Kokosolja

Den är ekologisk, kallpressad, oraffinerad, oblekt, icke-parfymerad, rättviseproducerad. Den kallpressas under 38 grader. Pressning och tappning sker för hand utan metallverktyg inom högst tre dagar efter skörd. Från öppnande till pressning förlöper max en timme.   Till Kokosoljan

Alpha Plus Mighty Greens

En näringstät dryck som innehåller koncentrerade källor med vitaminer, organiska mineraler, essentiella aminosyror, enzymer, coenzymer,  cellsalter, örtextrakt, botaniska extrakt samt lösliga och olösliga växtfibrer. Allt detta från näringsrika livsmedel.                                        Till Mighty Greens

  Se även vår ”NYA” FAXMA Aloe Vera serie  Aloe från Faxma odlas
ekologiskt på friland och skördas inte förrän de nått mogenålder, 5 år, då
plantan hunnit utveckla sina bästa egenskaper.
 Inget vatten i de sammansatta produkterna utan blandningsbasen är alltid aloe vera i sin naturliga koncentration.

Det här inlägget postades i Nyhetsbrev. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s