Innanför skinnet på Sten Sture Skaldeman

Du har rasat mycket i vikt under dina LCHF år, men vad jag förstått även ökat lite av dessa igen. Hur ser du på din egen vikt och hälsa idag, och finns det något som du hade önskat att du gjort gjort annorlunda under resans gång?

Nej, jag önskar inte att jag gjort någonting annorlunda under de gångna tolv åren. Jag är väldigt nöjd med min hälsa idag, eftersom den avspeglar hur jag lever. Jag är 71 idag och jag mår som jag gjorde i 30-årsåldern, och bättre än vad jag gjorde när jag var 40.

Jag sysslar inte med viktminskning längre, utan med att testa hur kroppen reagerar på olika former av kost och olika sätt att leva. Det tar sin tid eftersom varje meningsfull test måste pågå i åtminstone 3-4 månader. Beroende på vad jag testar brukar min vikt variera mellan 85 och 95 kg. I morse vägde jag 89. Det är säkert 5 kg för mycket, men det bryr jag mig inte om.

Din första bok inom LCHF har varit som en föregångare för LCHF rörelsens alla bokutsläpp. Hur ser du på alla nya LCHF böcker som ges ut på marknaden idag, tycker du att dessa ger LCHF en rätt framtoning eller överskuggar dessa LCHF´s grundtankar?

Huvuddelen av dagens s k LCHF-böcker handlar inte om LCHF. Jag tycker att detta är bekymmersamt, eftersom man lurar läsarna. Det blir inte LCHF bara för att man häller sukrin i godsakerna i stället för socker. LCHF är ett hälsokoncept, men man kan inte fika sig till hälsa. Fortsätter den här skräpmatstrenden så riskerar LCHF att på sikt bli ett dåligt bantningskoncept i mängden. Om så sker går jag kanske tillbaka till mina gamla beteckningar, GI-Noll! eller Skaldemans diet.

Läs hela intervjun från 02-12 2013 på länken nedan
http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10020/Innanfor-skinnet-pa-Sten-Sture-Skaldeman.aspx

Det här inlägget postades i LCHF. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s