Mjölk eller vit saft ??

En studie, som bekräftar vad många har vetat länge, att pastöriserade och homogeniserade mjölkprodukter, dvs upphettade och fettseparerade mjölkprodukter är skadliga. Däremot är råa och naturliga icke pastöriserade och homogeniserade mjölkprodukter från gräsätande, ekologiskt uppfödda djur rena hälsokuren, för de som tål mjölkprodukter.

Intressant är också, att många som är allergiska mot pastöriserade och homogeniserade mjölkprodukter tål opastöriserade och ohomogeniserade mjölkprodukter från gräsätande, ekologiskt uppfödda djur. Detta eftersom dessa innehåller ämnen, som hjälper kroppen att bryta ner och tillgodogöra sig de nyttiga fetterna, proteinerna, mineralerna och vitaminerna, som mjölk i denna form innehåller.

Den mjölk som finns att köpa idag, kommer från djur som äter så artfrämmande och lever så onaturligt, att de befinner sig i ett konstant tillstånd av inflammation. Detta gör att mjölken blir bemängd med bakterier och var redan i juvret och snart ruttnar, om den inte hettas upp. Mjölk från ekologiska djur, som har ätit gräs och på andra sätt har levt naturligt, innehåller dock en frisk bakteriebalans, som gör att skadliga bakterier svårligen kan växa till sig.   http://newsvoice.se/2014/11/02/upphettade-mjolkprodukter-ar-skadliga-raa-mjolkprodukter-fran-grasatande-eko-djur-ar-nyttiga/

Vid pastöriseringen av mjölk:   En större del av vitam. B6, B12, tiamin, folat, C-vitamin och D-vitamin förstörs. Enzymet fosfatas, nödvändigt för upptaget av kalcium, inaktiveras helt, kan vara en av de största orsakerna till osteoporos (benskörhet). Enzymet lipas, som behövs förr att spjälka (smälta) fettet i mjölken, föestörs. Laktobacillerna förstörs. Forskning tyder på att laktobaciller i själva verket hjälper till att producera enzymet laktas som laktosintolleranta lider brist på. Detta förklarar varför de flesta laktosintolleranta kan dricka opastöriserad mjölk. Det är då märkligt att man rekommenderar mjölk för att bygga upp benstommen, tillverkar en NY mjölk till laktosintolleranta när man ”moderniserat” naturlig mjölk. Myndigheterna har sett till att det även är förbjudet ”straffbart” att sälja naturlig opastöriserad mjölk. Detta är bara mjölken, vad händer i våra andra livsmedel som ”moderniseras”.
http://www.bokus.com/bok/9789186283513/mjolkrevolutionen-naturens-mest-perfekta-mat-som-du-inte-far-kopa/

Det här inlägget postades i Hälsa, Livsmedel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s