Kosttillskott är säkra.

Kosttillskott är säkra: Vem ljuger för dig nu?

av Helen Saul Case

(OMNS den 12 augusti, 2016) Återigen, hotar media allmänheten med den falska föreställningen att tillskott av essentiella näringsämnen och mineraler är farliga och bör behandlas ”som ett läkemedel.” [1] (och inte ”behandla det som ett läkemedel ”bara förstärka den grad att receptbelagda läkemedel är farliga? Men jag göra en utvikning.)

Dålig rapportering av en dålig rapport

För en nyhetsmorgonprogram som gör anspråk på att leverera ”allt som betyder något”, det verkar CBS har fallit ganska kort av detta löfte.

Den 27 juli ledde CBS News sitt segment ”Den nya studien larmar på Kosttillskott” med förklaringen att ”en ny undersökning kan ha dig tänka några av dina vitaminer.” Jo det blir vår uppmärksamhet, inte det? Utom deras ”nyheter” har ingenting att göra med vitaminer.

”En ny studie av Consumer Reports beskrivs hälsorisker som är förknippade med kosttillskott – inklusive vitaminer, probiotika och viktminskning hjälpmedel”, säger CBS Men inte en av de 15 förment skadliga kompletterar ingredienser som anges i Consumer Reports artikeln var en vitamin.. [2] Eller en probiotisk. Varför CBS ens nämna dem?

CBS citerar vice innehåll redaktör på Consumer Reports: ”Till skillnad från läkemedelsprodukter som måste bevisas säker och effektiv behöver kosttillskott har inte gå igenom FDA-godkännande.” Men det är inte en sann berättelse heller. Om receptbelagda läkemedel ”måste bevisas säker och effektiv,” varför är så många människor som dör? CBS glömmer att nämna att mer än 100.000 dödsfall inträffar varje år på grund av receptbelagda mediciner tas enligt anvisningarna [3] De glömmer också att nämna den senaste rapporten från American Association of giftinformationscentraler. Kompletterar orsakade noll dödsfall i 2014. [4 ] Och nej, det var inte bara ett ”bra år.” Årtionden av data bekräftar den anmärkningsvärda säkerheten av kosttillskott. [5] vitaminer och probiotika, i synnerhet, är mycket säker.

För att köra hem den påstådda risk för kosttillskott, tar CBS tid att markera döden av en ung man som använde koffein pulver. [6] Koffein är ett stimulerande, inte ett näringsämne. ”Koffein och näringsämnen har mycket lite gemensamt”, säger Gert Schuitemaker, PhD, och Bo Jonsson, MD. ”Näringsämnen är en del av den mänskliga metabolismen och som är nödvändiga för att upprätthålla korrekt hälsa.” [7] CBS inte nämna att. De kastade bara en skugga över alla tillägg.

När det gäller kosttillskott inte är godkända av FDA, inte brist på FDA-godkännande inte betyda tillskott är oreglerad. De regleras.

ALLA Kosttillskott regleras

Vi bör inte blanda ihop FDA godkännande med FDA reglering. Bara för att ett kosttillskott är inte godkända av FDA inte gör det ”dåliga”. Och läkemedel som är godkända av FDA är inte automatiskt ”bra”. Komplettera företag är ansvariga för att säkerställa säkerheten för sina produkter och för att ge korrekt märkning. Om de inte gör det, har FDA alltid haft befogenhet att fatta farliga eller falskt märkta produkter av något slag från marknaden.

För att upprepa, den amerikanska Food and Drug Administration kan när som helst, dra eventuella tillägg från hyllorna. Gör inga misstag, de använder denna makt. Health and Human Services (HHS) sekreterare Tommy G. Thompson sade: ”[D] et FDA inte kommer att tolerera marknadsföringen av kosttillskott som är mer benägna att skada hälsan än att hjälpa den.” [8]

”FDA reglerar både färdiga kosttillskottsprodukter och dietary ingredienser.” [US Food and Drug Administration, http://www.fda.gov/Food/DietarySupplements/ ]

Bias i ”Consumer rapportering”

Intressekonflikt kan ha mycket att göra med att negativa Consumer Reports artikel om kosttillskott. Allt man behöver göra är att se över panelen av ”experter” Consumer Reports valde att hjälpa dem ”utveckla kriterier” för en lista över 15 kompletterar ingredienser för att undvika. [9] Om du vill veta mer du kommer att vilja read: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/08/09/consumer-reports-attacks-supplements.aspx

Kosttillskott överväldigande Safe

CBS nyhetsrapport gjorde en sak rätt: det citerar rådet för ansvarsfullt Nutrition som gav en mycket ansvarsfull svar: ”Mer än 150 miljoner amerikaner ta kosttillskott varje år … överväldigande, kosttillskott är säkra och spela en viktig roll i att hjälpa amerikaner lever en hälsosam livsstil. ”[10]

Kosttillskott är säkra, CBS. Rapportera det, tack.

(OMNS biträdande redaktör Helen Saul Case är författare av vitamin Cure för kvinnors hälsoproblem och medförfattare av vegetabiliska juice för alla Hennes senaste bok är Vitaminer & graviditet.. Den verkliga historien)

Orthomolecular Medicine News Service, August 12, 2016   http://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=17e62166fc8586dfa4d1bc0e1742c08b.47

Det här inlägget postades i Debatt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s